Wie zijn wij?

Freek de Vreede

freek de vreedeIk ben 38 jaar en heb bureau de Vreede² opgericht. Ik woon in het mooie plaatsje Sommelsdijk samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Ik ben begonnen met werken in het onderwijs. En heb op 2 verschillende speciaal basisonderwijsscholen gewerkt. Daarna ben ik gaan werken bij Be Active. Zij verzorgen o.a. weekendopvang voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum en kinderen met ADHD. Dit heb ik ongeveer 9 jaar gedaan.

In 2007, in de tijd dat ik nog bij Be Active werkte ben ik samen met mijn vader Bureau de Vreede² gestart. Bureau de Vreede² biedt hulp bij het maken van huiswerk, verder geven we bijles in verschillende vakken.
Naast Bureau de Vreede² werk ik ook nog voor Gemiva. Hier help ik mensen met een beperking in de dagbesteding en op de woning.

Tijdens de begeleiding van een jongen ben ik in contact gekomen met Marieke en zodoende ook met Talenttour. Tijdens de bijlessen/huiswerkbegeleiding heb ik het met mijn leerlingen ook over, wat voor opleiding ze willen gaan doen na het voortgezet onderwijs. Veel van mijn leerlingen weten het nog niet. Ze weten dus niet waar ze voor leren. Het zou voor hen makkelijker zijn als ze nu wel al weten. Dit maakt het leren een stuk makkelijker.

Ik wil mijn leerlingen zo optimaal mogelijk begeleiden om de potentie die ze hebben eruit te halen. Lukt dit niet rechtsom dan gaan we linksom. Ik haal verder heel veel voldoening uit dat leerlingen tegen mij zeggen: “Jij kunt me iets in 30 min. uitleggen waar mijn docent 3 lessen over doet.”

In mijn vrije tijd bowl ik graag in teamverband. Verder train en coach ik het mini pupillen team van mijn oudste zoon. Ik vind het mooi om deze kinderen zo onbevangen te zien voetballen. Lekker met zijn allen achter de bal aan rennen.

contact

 

Mieke Peltenburg

Mijn naam is Mieke Peltenburg.

Naast mijn werk als docent Nederlands in het mbo (sector techniek) zet ik me via bureau de Vreede² in voor studenten in het vo/mbo, in de vorm van bijlessen Nederlands en het begeleiden bij algemene studiezaken. Denk hierbij aan plannen, organiseren en begleiding in studiekeuze. Daarnaast begeleid ik voor het mbo projecten met betrekking tot ouderbetrokkenheid. Ik kan bijvoorbeeld als extern lid deelnemen in examencommissies.

  • Ik geef bijles Nederlands op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis

 

Bob Lammers


bobMijn naam is Bob Lammers,

Ook ik ben bevoorrecht om bij Freek de Vreede les te mogen geven. Hier geef ik wiskunde B en Natuurkunde. Deze twee vakken hebben altijd al mijn persoonlijke interesse gehad, vandaar dat deze ook een groot onderdeel zijn van mijn studie aan de Hogeschool Rotterdam, Chemische Technologie. Naast studeren besteed ik veel tijd aan het Process Technologie Talent Program, dit is deel van het ISPT en bied mij naast vele werkbezoeken en extra collega’s een leuke en hechte studievriendengroep. Lesgeven is een persoonlijke hobby waar ik dankzij Freek een bijbaantje van heb kunnen maken.

"Naast het lesgeven zelf is het natuurlijk erg leuk om te zien als de lessen resultaat gaan geven zoals bijvoorbeeld dit jaar met de examenkandidaten die allemaal geslaagd zijn."

  • Ik geef bijles wiskunde B en natuurkunde op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis

 

contact

 

Janneke de Jong

Mijn naam is Janneke de Jong.

Ik ben een chemie studente aan de HRO. Na mijn studie wil ik graag mijn lesbevoegdheid halen. Op dit moment geef ik scheikunde bijlessen bij bureau de vreede² Dit doe ik omdat in mijn ogen scheikunde een van de leukste vakken is.

"Ik denk dat iedereen (met of zonder hulp) dit met plezier op zijn of haar middelbare school kan af ronden."

  • • Ik geef bijles scheikunde op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis.

 

contact

 

Ian Kievit

Mijn naam is Ian Kievit en ik studeer voor docent Engels aan de Hogeschool Rotterdam.

Momenteel zit ik in mijn tweede studie-jaar. Deze opleiding bevalt me heel erg goed en ik ben erg gemotiveerd. Voor mijn studie heb ik afgelopen school jaar stage gelopen op het Edudelta College in Middelharnis. Ik heb enorm veel geleerd van deze stage en wil graag verder werken aan de een-op-een begeleiding van leerlingen.

"Ik wil leerlingen begeleiden, om ze enthousiast te maken voor het vak en helpen ontwikkelen."

  • • Ik geef bijles Engels en geschiedenis op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis.

 

contact

 

Fabian Oosterhof

Mijn naam is Fabian Oosterhof, 19 jaar.

Ik studeer lerarenopleiding biologie aan de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels heb ik hier mijn 3e jaar al afgerond en ga ik beginnen aan mijn laatste jaar. Ik heb al op meerdere scholen lesgegeven, de Rgo in middelharnis, het Ostrea lyceum in Goes en de Pontes Pieter Zeeman. In mijn vrije tijd ben vaak sportief bezig. Zo geef ik bijvoorbeeld spinning en bootcamp op de sportschool, surfles op het strand en werk ik als ober in een discotheek.

"Mijn passie voor biologie wil ik graag overbrengen op jongeren. Dit wil ik bereiken door middel van leuke, enthousiaste en vernieuwende lessen!"

  • • Ik geef bijles biologie op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis.

 

Renate Pollemans

Mijn naam is Renate Pollemans.

Ik ben 43 jaar oud en moeder van een zoon op weg naar de middelbare school. Op latere leeftijd heb ik de lerarenopleiding Engels (weer) opgepakt, omdat ik graag een HBO opleiding wilde afmaken.

"Het onderwijs is een werkveld waar ik "mijn ei" in kwijt kan. Kinderen helpen in hun ontwikkeling is echt mijn passie."

  • • Ik geef bijles Engels op de locatie Sommelsdijk.

 

contact

 

Lotte de Korte

foto lotteMijn naam is Lotte de Korte.

Ik ben 20 jaar en derdejaars student economie en rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit jaar volg ik de educatieve minor economie. Hierdoor ben ik ook voor de klas te vinden op de RGO. De komende jaren ben ik dan ook nog bezig met mijn studies en wil ik leerlingen graag helpen om van hun schooltijd een succes te maken.

“Ik wil samen met de leerling de obstakels in de vakken overwinnen”

 

  • • Ik geef bijles economie, wiskunde A en M&O op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis.

contact

 

Marcella de Bruin

Mijn naam is Marcella de Bruin.

Ik ben 26 jaar en leerkracht basisonderwijs. 5 jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen heb ik mijn opleiding gevolgd. Toen ik net afgestudeerd was, waren er geen vaste banen in het onderwijs. Ik ben toen aan de slag gegaan als invalleerkracht in diverse groepn op diverse scholen. Voornamelijk op Goeree Overflakkee, maar ook richting Voorne Putten en de Hoekse Waard. Inmiddels heb ik een vast contract en werk ik in groep 7.

"Ik wil graag leerlingen die op de basisschool zitten, onderwijzen en begeleiden."

    • • Ik geef bijles rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen (basisonderwijs) op de locaties Sommelsdijk en Hellevoetsluis.

 

contact