Wie zijn wij?

Freek de Vreede

freek de vreedeIk ben 38 jaar en heb bureau de Vreede² opgericht. Ik woon in het mooie plaatsje Sommelsdijk samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Ik ben begonnen met werken in het onderwijs. En heb op 2 verschillende speciaal basisonderwijsscholen gewerkt. Daarna ben ik gaan werken bij Be Active. Zij verzorgen o.a. weekendopvang voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum en kinderen met ADHD. Dit heb ik ongeveer 9 jaar gedaan.

In 2007, in de tijd dat ik nog bij Be Active werkte ben ik samen met mijn vader Bureau de Vreede² gestart. Bureau de Vreede² biedt hulp bij het maken van huiswerk, verder geven we bijles in verschillende vakken.
Naast Bureau de Vreede² werk ik ook nog voor Gemiva. Hier help ik mensen met een beperking in de dagbesteding en op de woning.

Tijdens de begeleiding van een jongen ben ik in contact gekomen met Marieke en zodoende ook met Talenttour. Tijdens de bijlessen/huiswerkbegeleiding heb ik het met mijn leerlingen ook over, wat voor opleiding ze willen gaan doen na het voortgezet onderwijs. Veel van mijn leerlingen weten het nog niet. Ze weten dus niet waar ze voor leren. Het zou voor hen makkelijker zijn als ze nu wel al weten. Dit maakt het leren een stuk makkelijker.

Ik wil mijn leerlingen zo optimaal mogelijk begeleiden om de potentie die ze hebben eruit te halen. Lukt dit niet rechtsom dan gaan we linksom. Ik haal verder heel veel voldoening uit dat leerlingen tegen mij zeggen: “Jij kunt me iets in 30 min. uitleggen waar mijn docent 3 lessen over doet.”

In mijn vrije tijd bowl ik graag in teamverband. Verder train en coach ik het mini pupillen team van mijn oudste zoon. Ik vind het mooi om deze kinderen zo onbevangen te zien voetballen. Lekker met zijn allen achter de bal aan rennen.

contact